העיר וורשה הינה בירת פולין והעיר הגדולה ביותר במדינה.
וורשה – העיר ששוקמה לה יחדיו (סיור הכרות עם העיר)
מי שפוסע ברחובות וורשה לראשונה יכול לדמיין שהעיר קיבלה את צורתה מאות רבות של בנייה ופיתוח. המציאות היא דרמטית וטרגית מזה. בשנת 1944 הנאצים נקמו את מרד וורשה ועשו את הכל על מנת להשמיד את הבירה הפולנית עד היסוד. אבל כמו עוף החול שקם לתחייה, הוורשבאים בנו את עירם מחדש.
אנחנו נעבור במרכז העתיק והמלכותי של העיר, ברחוב המסחרי המקורי של העיר אבל גם במרכזי הבילוי וחיי הלילה. נראה גם את השינויים שנוספו לעיר בתקופת השלטון הקומוניסטי ונתנו לעיר אולי את נקודת הציון הכי מרשימה ובולטת שלה. נראה גם איך התפתחה העיר מאז כניסתה לאיחוד האירופי.
בדרך נפגוש את בת הים שהפכה לסמל העיר, נבין מה עושה דקל ברחוב ראשי במזרח אירופה ומה עושות כאן נשים עם מטריות לבנות, למה יש מונומנט של גנרל צרפתי באמצע העיר ואיזה גנרל צרפתי לא מצליח להתחלק עם האפיפיור בקינוח? את כל אלו נתבל בטעמי המטבח הפולני וגם נלגום וודקה – המשקה הלאומי האולטימטיבי.
איפה נבקר? בשתי כיכרות השוק שבעיר העתיקה, בכנסיות ששרדו ואלו שלא שרדו, ברחוב המודרני הראשון בוורשה, בקיצור הדרך מוורשה לירושלים, מונומנט שנוי במחלוקת מן העבר, לב העיר התוסס ועוד…
מה נטעם? מבחר כיסונים מהצד השני של הנהר, הגרסה המקומית והמשביעה לפיצה, שוט וודקה או ליקר דובדבנים, סופגנייה לחנוכה – הגרסה הפולנית
אופציות צמחוניות וללא גלוטן בתיאום מראש.
משך הסיור: כשלוש עד שלוש וחצי שעות
עלות: 180 שקלים לאיש כולל כל הטעימות והן בהיקף של ארוחה קלה.
פראגה – הפרבר שלא בער (סיור בוורשה האלטרנטיבית)
אי שם במאה ה 15 ואולי אפילו קודם, כמה פולנים שרפו יער והתיישבו מזרחית לוורשה העתיקה, מזרחית לנהר הויסלה. הם שרפו, התיישבו וקראו למקום פראגה – לפי הפועל הפולני prażyć (לשרוף או לצלות). אולי זה היה סימן לבאות. המקום התקיים מאות רבות בצד הלא נכון של הנהר הגדול וכל נגע שהגיע מן המזרח בעט בו בדרך לוורשה.
ב 1944 כשהיה כבר ברור לכולם שהרייך הגרמני בדרך לאבדון, המחתרות הפולניות הרימו את נס המרד במטרה לשחרר את וורשה במו ידיהם. למרבה הצער הם הובסו והיטלר נתן את הפקודה להשמיד את וורשה עד עפר. לשם שינוי הפעם פראגה הייתה בצד הנכון של הנהר. כשוורשה נבנתה מחדש אחרי המלחמה, היא שוקמה מתוך פראגה. כאן היו הבניינים היחידים שהיו במצב לאכלס אנשים.
לאורך השנים, בזמן השליטה הסובייטית בפולין, הוזנחה פראגה ובתיה ההיסטוריים נראו יותר ויותר כסלאמס. רק אחרי נפילת הקומוניזם היא החלה להתחדש ולעבור ג’נטריפיקציה לפי הנוסחה המוכרת של אמנים, סטודנטים ומשפחות צעירות. בין הסמטאות ניתן היום למצוא ברים, מסעדות, בתי קפה ואמנות רחוב.
בסיור אנחנו נצא לראות את השכונה ששרדה, נשמע על ההיסטוריה שלה שמבצבצת בין הלבנים החשופות ומתחת לכתובות הגרפיטי. נראה מבנים מיתולוגיים שקיבלו חיים חדשים וכמובן שגם נאכל ונשתה במוסדות האוכל מהדור הקודם ומהדור העכשווי.
איפה נבקר? מסעדת פועלים פולנית סובייטית, השוק הוותיק ביותר בוורשה, בית כנסת ששינה ייעוד, סצנת עיצוב בוהמיינית ותוססת, עבודות גרפיטי ואמנות רחוב, מוסד אוכל שמגיש הכל בצנצנות ועוד…
מה נאכל? הכיסונים הלאומיים, הקומפוט של סבתא, תפוחי אדמה במדורה עם שוט וודקה, הרינג, קינוח קריר לסיום
טעימות רלוונטיות גם לצמחונים, טבעונים ונמנעי גלוטן, בתיאום מראש.
משך הסיור: כשלוש עד שלוש וחצי שעות.
עלות: 180 שקלים לאיש כולל כל הטעימות והן בהיקף של ארוחה קלה.
רוצים שניצור איתכם קשר להצעת מחיר והרשמה? לחצו כאן
יצירת קשר:
במייל travelling.with.irena@gmail.com
או בוואטסאפ https://bit.ly/3hxQfbu